• BIST 10096.51
  • Altın 2883.89
  • Dolar 34.1471
  • Euro 38.0345
  • İstanbul 25 °C
  • İzmir 26 °C
  • Ankara 21 °C

Dikili Belediyesi’nden Üstyapı Atağı

Dikili Belediyesi’nden Üstyapı Atağı
Kendini yavaş yavaş hissettirmeye başlayan kış mevsimi öncesi çalışmalarını hızlandıran Dikili Belediyesi, sorumluluk alanında yer alan mahallelerde kaldırım, yol ve üstyapı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kendini yavaş yavaş hissettirmeye başlayan kış mevsimi öncesi çalışmalarını hızlandıran Dikili Belediyesi, sorumluluk alanında yer alan mahallelerde kaldırım, yol ve üstyapı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 
 
Dikili Belediyesi, kırsal kalkınma hamleleriyle sürdürdüğü çalışmalarını başarıyla kent geneline yayarken, bir yanda da kentte yer alan özel bölgelerin sosyal yaşam alanlarında tarihi ve kültürel kimliğe uygun üstyapı iyileştirme çalışmaları yürütüyor. 
 
Üstyapıda Kalite Arttırılıyor
 
Yaklaşan kış mevsimi öncesi çalışmalarını hızlandıran Dikili Belediyesi, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda mahallelerde kaldırım, yol ve üstyapı iyileştirme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kentin gözde noktalarının başında gelen Bademli Mahallesi'nde vatandaşlardan gelen talep sonrasında 20 Sokak ve bağlantı sokaklarında gerçekleştirilen çalışmalarda bu bölgede yer alan yol ve kaldırımlar komple bakıma alındı.  Gerçekleştirilen çalışma kapsamında eskiyen, ömrünü tamamlayan parke taşları ekiplerce itinayla sökülüp, yağmur suyu tahliyesini kolaylaştıracak eğim uygulaması ile zeminde yapılan yenileme ve yeniden parke taşı döşemesi ile estetik bir görünüme kavuştuğu gibi yol ve kaldırımlar üstyapı kalitesiyle uzun yıllar hizmet verecek seviyeye yükseltildi. 
 
“Her Mahalleye Eşit Hizmet Götürüyoruz”
 
Tarihi ve kültürel özellikleri ile kentin öne çıkan mahallelerinin başında gelen Bademli'de gerçekleştirdikleri üstyapı yenileme çalışması ile kent dokusuna değer kattıklarını belirten Dikili Belediyesi Fen İşleri Müdür Vekili Hasan Koşar, ‘Bütünşehir yasası ile İzmir Büyükşehir Belediyemizin bu bölgede devam ettirdiği altyapı yenileme çalışmaları sonrasında önemli talepler oluştu. Bademli mahallemizin arka sokaklarında da deforme olan kaldırım ve yollar mevcuttu. Mustafa başkanımızın talimatı doğrultusunda öncelik sırasına göre bir çalışma programı hazırladık. Hazırlanan bu çalışma programı doğrultusunda şuan sorunlu bölgelere birer birer neşter vuruyoruz. Büyükşehir ekiplerinin çalışmalarını tamamlamasının ardından Bademli Mahallesi’nde geneli kapsayan bir yenileme çalışması yapacağız’ dedi.
 
“Çalışmalar Artarak Devam Edecek”
 
Revize çalışması kapsamında 20 sokakta gerçekleştirilen yağmur suyu tahliyesini kolaylaştıracak eğim uygulamasının yağışlı havalarda oluşabilecek olumsuzlukları ortadan kaldıracak bir çalışma olduğunu dile getiren Koşar, ‘Bademli Mahallesi 20 Sokak ve çevresinde, kullanım ömrünü tamamlamış yol ve kaldırımları itinalı bir çalışma ile yenilenip, uzun yıllar vatandaşlarımıza hizmet verecek seviyeye getirildi. Devam eden yol ve kaldırım revizyon çalışmaları önümüzdeki günlerde Yahşibey, Denizköy ve Merdivenli mahallerini de kapsayacak’ ifadesini kullandı. 
 
Vatandaşlar Mutlu
 
12 ay Türk turizminin göz bebeği olan Bademli Mahallesi’nin ara sokaklarında sürdürülen parke ve kaldırım çalışmalarını memnuniyetle karşılayan Bademli Mahallesi sakinleri de, çalışmaların yapıldığı sokakların yıllardır yazın toz, kışın ise çamurdan geçilmediğini belirterek, ”Bademli halkı olarak, Dikili Belediyemizin mahallemizde sorunlu noktalarda yürüttüğü çalışmalar bizi çok sevindirdi. Artık arka sokaklarımız da, kentimize yakışan bir görünüme kavuştu. Mustafa Başkanımıza ve belediye ekiplerine içtenlikle teşekkür ediyoruz” diye konuştular. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.