DEPPO EFES’TE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Selçuk Belediyesi tarafından hasat öncesi Deppo Efes Soğuk Hava İşletmelerinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Düzenlenen toplantıda Deppo Efes’in faaliyete geçtiği günden bu yana sürekli geliştirmeyi hedeflediklerini belirten Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Üreticilerimizin Deppo Efes’ten en iyi şekilde faydalanması arzusu içeresindeyiz” dedi.
Toplantıya konuşmacı olarak Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Pervin Kınay Teksür ve Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Şen katıldı. “Nar ve Satsuma Mandarin Meyvelerinde Hasat, Paketleme ve Depolama” konulu toplantıya Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Selçuk İlçe Tarım Müdür vekili Müslüm Hartavi, İzmir Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Selçuk Ziraat Odası Başkanı İbrahim Erdallı, Selçuk Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Burçin Tuğba Özarslan, Selçuk Birlik Kooperatif Başkanı Kerim Özler, işletme sahipleri, depocular ile bölgedeki nar ve satsuma mandarini üreticileri katıldı.
“Nar ve Satsuma Mandarin Meyvelerinde Hasat, Paketleme ve Depolama” konulu toplantıda katılımcılara depolama süresince nar ve mandarin meyvelerinin kalitesinin korunması ve kayıplarının azaltılmasına yönelik hasat öncesi ve sonrası yapılması gereken konularda bilgiler verildi.
BAŞKAN BAKICI: KAR AMACI GÜTMEDEN ÇALIŞIYORUZ
Deppo Efes’in faaliyete geçtiği günden bu yana sürekli gelişimi hedeflediklerini belirten Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Üreticilerimizin Deppo Efes’ten en iyi şekilde faydalanması arzusu içeresindeyiz. Küçük üreticiler için odalar ayrılıyor ve onların o odalardan istifade etmesi için çalışıyoruz. Bunun yanında ilçemizin ürünlerini daha iyi korunabilmesi ve pazar bulabilmesi ile ilgili de tüm teknik alt yapıyı buna göre oluşturuyoruz. Odaların ilaçlanması, hijyenik duruma getirilmesi, soğutma ile ilgili çalışmaların yapılması; son dönemler nemlendiriciler, arıtmayla ilgili bir tesisimizi kurduk” dedi.
Deppo Efes’te artık üreticilerin kasa ihtiyacının da karşılanacağını belirten Başkan Bakıcı; “Tüm çalışmalarımızın yanı sıra drencher makinasını aldık. Kasalamayla ilgili de bir çalışmamız var. Burada kasa imalatı ile ilgili bir alan oluşturarak üreticilerimizin kasa ihtiyaçlarını karşılama arzusu içerisindeyiz. Bütün bunları kar amacı gütmeden yapmaya çalışacağız” dedi.
DEPPO EFES’İN RAKAMSAL DEĞERLERİ
Deppo Efes ile ilgili önemli rakamsal bilgiler de veren Başkan Bakıcı; “Kışın 6000 bin ton ayva, nar, narenciye; yaz ürünlerinde 1600 ton şeftali depolanıyor. Sabit olan 60 – 70 üreticimiz bu depodan istifade ediyor. Hedefimiz Selçuk’ta niteliği üst düzeyde olan ürünlerin iyi pazar bulması ve üreticimizin daha fazla para kazanmasını sağlayacak ve Selçuk’u bütün yetiştirdiği ürünlerle var olan önce olma durumunu pekiştirecek adımları hızlı bir şekilde attırabilmektir” dedi.
Yapılan bilgilendirme toplantısı sonrasında katılımcılarla Deppo Efes Soğuk Hava işletmesi gezilerek, Deppo Efes Sorumlusu Ömer Soysal ve Ziraat Mühendisi Mustafa Görgün tarafından yeni kurulan drencher (ön yıkama makinası) ile depo odaları hakkında teknik bilgilendirme ve yeni sezon öncesi hazırlıklar ile ilgili bilgiler verildi. / EGE BASIN GRUBU
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.