• BIST 9899.4
  • Altın 2880.724
  • Dolar 34.0717
  • Euro 38.0378
  • İstanbul 23 °C
  • İzmir 24 °C
  • Ankara 14 °C

Çocuklar, Kurtuluşun Umudu Oldu

Çocuklar, Kurtuluşun Umudu Oldu
Kula’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yılı dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde çocukların neşesi umut ışığı oldu. Kula Belediyesi, 15 Temmuz darbe girişimi ve artan terör olayları nedeniyle 1-4 Eylül tarihlerindeki kurtuluş günü kutlamalarına çocuk

Kula’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yılı dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde çocukların neşesi umut ışığı oldu. Kula Belediyesi, 15 Temmuz darbe girişimi ve artan terör olayları nedeniyle 1-4 Eylül tarihlerindeki kurtuluş günü kutlamalarına çocuklara yönelik etkinliklerle başladı.

Kula Belediyesi, 15 Temmuz darbe kalkışması ve hain terör örgütünün saldırıları nedeniyle bu yılki kurtuluş etkinliklerine çocuklara yönelik eğlencelerle başladı. Yunus Emre Kent Meydanı’nda kurulan lunapark ve çocuklara yönelik faaliyetlerle kutlamaların startını veren Kula Belediyesi, 4 Eylül’de de kurtuluş yürüyüşü, Kur’an-ı Kerim tilaveti, tasavvuf musikisi ve semazen gösterileri gerçekleştirecek. Kula’da ayrıca kent sokakları da onlarca esnafın stant açmasıyla ışıl ışıl oldu. 1 Eylül’de başlayan etkinlikler, 7 Eylül’de Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün katılacağı 21. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri ile sona erecek.

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun,  kurtuluş günü kutlamaları kapsamında Yunus Emre Kent Meydanı’nda düzenlenen çocuklara yönelik etkinliklere katıldı. Başkan Tosun’a Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri Faik Şentürk, Tuncay Ergün, Kula Belediyesi Meclis Üyeleri İlyas Macun, Mehmet Karaayak, MHP Kula İlçe Başkanı İbrahim Kilimci ve Dokumacılar Odası Başkanı Fehmi Yıldırım eşlik etti. 

KURTULUŞ ETKİNLİKLERİ ÇOCUKLARA ADANDI
Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Yunus Emre Kent Meydanı'nda kurulan sahnede çocukları ile gelen ailelere seslenerek, " Kula'nın düşman işgalinden Kurtuluşu’nun 94. yıl dönümü dolayısıyla Kula'nın hak ettiği şekilde kurtuluşunu kutlamak üzere Belediyemiz etkinlikler düzenledi. Tabi ki programın en güzelini yapmayı amaçladık ve özellikle ülkemizin içinde bulunduğu olağanüstü durumdan ve şehitlerimizden dolayı sanatçıları iptal etmek durumunda kaldık. Ama 1 - 4 Eylül'ü tamamen çocuklarımıza adadık. Çocuklarımız, bu etkinlikler kapsamında; sınırsız eğlencelerden ve hediyelerden faydalanabilecek. Ayrıca lunaparkımızı ve panayırımızı açtık. İnşallah, eğlencenin tadını çıkartırlar. İnsanları bir araya getirmeye çalıştığımız bu etkinliklerde, çocuklarımız da okullar açılmadan önce gönüllerince eğlensin. Sadece 4 Eylül günü Yunus Emre Kent Meydanı'nda Kula'nın Düşman İşgali'nden Kurtuluşu ve Şehitlerimizi Anma günü'nde hafızlarımızla tasavvuf musikisi, semazenler ve Kur'an-ı Kerim tilavetleri ile kurtuluşu sonlandırmış olacağız" dedi.

Başkan Tosun, 4 Eylül Kula'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu ve Şehitleri Anma etkinliklerinin 7 Eylül'e kadar devam ettiğini belirterek, "7 Eylül günü başta Kırkpınar tarihi güreşlerinin Baş Pehlivanı Recep Kara gibi birbirinden değerli güreşçilerimizin katılacağı 21. Geleneksel Yağlı Pehlivan güreşlerimizde Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de aramızda olacak. Siz değerli hemşerilerimizle 7 Eylül günü er meydanında kardeşçe birlikte buluşalım" dedi. 

Başkan Tosun, daha sonra protokol üyeleri ile birlikte Şehitler ve Tabduk Emre Caddesi üzerinde kurulan stantları ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlarla buluştu.  / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.