• BIST 9887.75
  • Altın 2883.89
  • Dolar 34.1471
  • Euro 38.0345
  • İstanbul 18 °C
  • İzmir 20 °C
  • Ankara 12 °C

Bilgi Eğitim'den Yaratıcı Hareket ve Dans

Bilgi Eğitim'den Yaratıcı Hareket ve Dans
Dansın ve bedensel hareketin kendini ifade etme gücünün yaratıcılığı geliştirmek ve ruhsal sağaltım sağlamak için kullanıldığı bir alan olan Dans/Hareket Terapisinin eğitim programı İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde ikinci dönemine başlıyor.

Dansın ve bedensel hareketin kendini ifade etme gücünün yaratıcılığı geliştirmek ve ruhsal sağaltım sağlamak için kullanıldığı bir alan olan Dans/Hareket Terapisinin eğitim programı İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde ikinci dönemine başlıyor. İki yıllık sertifika programının ilk senesinde katılımcılar Yaratıcı Hareket Sertifika Programı’nı tamamlayacak ve hareketi kendini ifade etmek ve diğerleriyle iletişim kurmak için daha etkin bir yol olarak kullanabilir hale gelecek. Eğitimler 20 Ocak’ta başlıyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı koordinatörlüğü altında ve  Psikoloji Bölümü öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Zeynep Çatay’ın direktörlüğünde Yaratıcı Hareket ve Dans/Hareket Terapisi Sertifika Programları hayata geçiriyor. Programın birinci yılında katılımcılar Yaratıcı Hareket Sertifika Programını tamamlayacak ve hareketi kendini ifade etmek ve diğerleriyle iletişim kurmak için daha etkin bir dil olarak kullanabilir hale gelecek. Yoğun stüdyo derslerinden oluşan ilk yılda katılımcılar hareketin öğelerine dair temel bilgileri hem bilişsel hem de bedensel düzeyde özümseyecek, bedensel hareket ve diğer sanatsal araçlarla yaratıcı süreci tetikleyip yönlendirmek konusunda deneyim kazanacak. 

TEORİK VE UYGULAMALI OLACAK
Programın ikinci yılında katılımcılar beden/hareket ve yaratıcılığa dair edindikleri temel bilgileri klinik ortama tercüme etmeyi ve psikoterapötik hedeflere yönelik kullanmayı öğrenecek. Teori ve uygulamayı iç içe sunan stüdyo derslerinde dans terapisinin temel kavramları ve işleyiş prensipleri sunulacak. Katılımcılar bu senede hareketin öğeleri ve kişilik dinamikleri arasındaki ilişkiler, grup dinamikleri, farklı yaş ve klinik gruplarla kullanılan dans terapisi teknikleri gibi çok çeşitli konularda dersler alacaklar. Ağırlıklı olarak psikodinamik ve hümanistik ekollere dayanan bu eğitimde psikodinamik psikoterapinin temel kavramlarının dans/hareket terapisindeki karşılıkları teorik ve uygulamalı düzeyde işlenecek. Toplam 153 saat sürecek eğitimler santralistanbul’da gerçekleşecek. / EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.