• BIST 9887.75
  • Altın 2883.89
  • Dolar 34.1471
  • Euro 38.0345
  • İstanbul 18 °C
  • İzmir 20 °C
  • Ankara 12 °C

Bergama'da Yeni TC Kimlik Dağıtımı Başladı

Bergama'da Yeni TC Kimlik Dağıtımı Başladı
Ülke Genelinde olduğu gibi Bergama Nüfus Müdürlüğüde Yeni TC. Kimlik dağıtımına başladı.

Ülke Genelinde olduğu gibi Bergama Nüfus Müdürlüğüde Yeni TC. Kimlik dağıtımına başladı.

Yeni kimlik kartı dağıtımı bir çok ilimizde devam ederken 2017 yılı Ocak ayından  itibaren Türkiye genelinde tüm illerde ve yurtdışında dağıtılmaya başlandı.Tüm ülke genelinde 5 yıl gibi bir süre zarfında tüm nüfus cüzdanları yeni kimlik kartı ile değiştirilecek.

Bergama Kaymakamlığı  ve  ilçe İlçe Nüfus Müdürlüğünde   yeni kimliklerin nasıl ve neşekilde verilceğine ilişkin  ortaklaşa  bir toplantı yaparak   Basın mensuplarına uygulmalı anlatım gerçekleştirdiler.

Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, İlçe Nüfus Müdürü Caner Cavit Kösek ve nüfus  memurları ilk kimlik uygulmasını ilçe Kaymakamı Osman Nuri Can Atan'a vermek üzere  parmak izi uygulmasında bulundular. Daha sonra da İlçe Nüfus Müdürü Caner Cavit Kösek  yeni kimlikleirn nasıl ve ne şekilde verileceği kosunda basın mensuplarına bilgi verdi.

İlçe Nüfus Müdürü Caner Cavit Kösek  "Vatandaşlar yeni TC kimlik kartlarını yurt içinde nüfus müdürlüklerinden, yurt dışında ise konsolosluklardan çıkartabilecek. Fakat yeni TC kimlik kartları öğle nüfus cüzdanları gibi aynı günde verilmiyor. Pasaportlarda olduğu gibi basımı ve dağıtımı tek merkezden yapıldığı için önce vatandaşlar başvuruda bulunarak gerekli belge ve parmak izi verme işlemlerini tamamlayacaklar" diyerek şu bilgileri verdi.

"Yeni kimlik kartı çıkartmak için nufus müdürlüklerine üç  türlü başvuruda bulunulabiliyor. Vatandaşlar isterse ALO 199 kimlik randevu hattına arayarak, çağrı merkezi çalışamlarından telefonda istedikleri nüfus müdürlüğü için kimlik başvuru randevusu alabildikleri gibi isterlerse Nüfus Müdürlüğüne başvurarak  yeni kimliklerini alabilicekler şeklind konuştu.

Yeni Kimilikler için istelen belgeler.

- Son 6 ay içinde çektirilmiş 1 adet biyometrik fotoğraf,

- Eski nüfus cüzdanınız ya da fotoğraflı nüfus cüzdanı yerine geçen bir belgeler.

-Nüfus cüzdanı yerine geçen belgeler; Nüfus Cüzdanı, Sürücü belgesi, Pasaport, Türk Silahlı Kuvvetler kartı, Evlilik Cüzdanı, Avukat kimlik belgesi, Sarı Basın Kartı, Öğretmen Kimliği Hakim/Savcı kimliği, Eğer hiçbiri yoksa muhtarlıktan belge. Yeni alınmış kangurubu belgesi.

Yeni kimlik belgelerini değiştirme talbinde bulunanlardan 16 TL alınırken, yeni doğumlarda bedel alınmyor. Kimliğini kaybetmiş olanların yeniden kimlik sahibi  olmaları halinde ise Alo  199 'un arayarak kimliğii pasif duruma geçirmesiyle   32  lira karşılığında yeni kimlik alınabilecekler.

YENİ KİMLİKLERİN ÖZELLİKLERİ NELER?

Akıllı kimlik kartları ile vatandaşlar vize istemeyen ülkelere gidebilecek. Akıllı kartlarda, vatandaşların banka hesap numaralarının, ehliyet, maaş ve sağlık bilgilerinin olduğu şifreli bir çip yer alacak. Kimliklerin üzerinde 1 GB'ye kadar veri depolanabilecek.

TÜBİTAK tarafından geliştirilen yeni kimlik kartları on yıllık süre kullanımdan sonra yenilencek. Vatnadaşa kapalı zarf içinde adresine posta ile gönderilecek ve kartlar telefon kartları gibi pin kodu ile çalışacak. / EGE BASIN GRUBU // Haber Tahsin TUNA

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.