• BIST 9659.96
  • Altın 3002.717
  • Dolar 34.5123
  • Euro 36.1711
  • İstanbul 7 °C
  • İzmir 8 °C
  • Ankara -1 °C

Akbank Ana Sponsorluğunda Casecampus Programı İzmir'de Başladı

Akbank Ana Sponsorluğunda Casecampus Programı İzmir'de Başladı
Akbank ana sponsorluğunda Endeavor Derneği tarafından geliştirilen uygulamalı öğrenim programı CaseCampus, 72 yeni girişimci adayıyla yeni dönemine hazır

Akbank ana sponsorluğunda Endeavor Derneği tarafından geliştirilen uygulamalı öğrenim programı CaseCampus, 72 yeni girişimci adayıyla yeni dönemine hazır! Bu dönem konferansları İzmir’de düzenlenecek programın açılış etkinliği gerçekleştirildi. 10 hafta boyunca devam edecek programda katılımcılar Endeavor Girişimcileri’nden ev hizmetlerine yönelik online pazar yeri Armut.com, perakende restoran zinciri Baydöner, ticarileşmiş inovasyon Cosa ve finansal teknoloji ürünü Paraşüt.com vakalarını işleyecekler.

Endeavor Derneği’nin Akbank ana sponsorluğunda hayata geçirdiği CaseCampus Programı, Sonbahar 2016 Dönemi’nde İzmir ve çevresine odaklanarak bu bölgedeki girişimcilik ekosistemini hareketlendirmeyi ve girişimci olmak isteyen potansiyeli yüksek gençleri cesaretlendirmeyi amaçlıyor. 10 hafta sürecek program, girişimcilik olgusunu Türk girişimcilerinin vakalarını kullanarak, online modüller ve yüz yüze konferanslar aracılığıyla Türkiye’de yaygınlaştırmayı hedefliyor.

CaseCampus Programı’na Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden girişimcilik akademisyenleri önderlik ediyor; Doç Dr. Adil Oran (ODTÜ), Yrd. Doç Dr. Ahmet Murat Fiş (Özyeğin Üniversitesi), Doç. Dr. Engin Özgül (Dokuz Eylül Üniversitesi), Öğr. Gör. Taylan Demirkaya (İzmir Ekonomi Üniversitesi), Doç Dr. Deniz Tunçalp (İTÜ) ve Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Aygören (Boğaziçi Üniversitesi). Sonbahar 2016 Dönemi vakalarında Başak Taşpınar Değim ve Erol Değim (Armut.com), Levent Yılmaz ve Feridun Tuncer (Baydöner), Cem Gül ve Emre Erkin (Cosa), Andaç Türkmen, Sean Yu ve Fahri Özkaramanlı’nın (Paraşüt.com) girişimlerini kurma ve büyütme aşamasında yaşadıkları zorluklar ve kritik karar anları işleniyor.

CaseCampus'ün üçüncü döneminin açılış konferansı, her yıl Kasım’da 160 ülkede aynı anda kutlanan Global Girişimcilik Haftası (GGH)’ya denk geliyor. Bu sene 14 - 20 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek hafta gençlere girişimciliği bir kariyer seçeneği olarak sunma amacıyla yola çıkıyor. CaseCampus Programı da Hafta'ya girişimci vaka çalışmalarının ele alındığı konferanslarla katkıda bulunuyor. 2015 GGH’da, Türkiye’de 300’e yakın paydaş desteğiyle 41 ilde 400 etkinlik düzenlenmiş, bu etkinliklerle 192.000 kişiye ulaşılmıştır.
CaseCampus’e Kimler Katılıyor?

CaseCampus Sonbahar 2016 Dönemi’ne Ağustos ve Eylül aylarında başvuran 1000’e yakın başvuru arasından kendi üniversite ve illerinin en başarılı ve girişimcilik potansiyeli yüksek 72 fellowu seçildi. Program katılımcılarının yüzde 40’ı kadın, yüzde 64’ü İzmir ve çevresinden ve yüzde 78’i İşletme dışı bir alandan geliyor. Bu oranlar bir yandan programa başvuran gençlerin profillerindeki çeşitliliği yansıtırken diğer yandan programın gerçekleştiği bölgede girişimciliğe olan ilgiyi gösteriyor.

Birinci Konferasta Neler Oldu?

Endeavor Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Akgerman ve Endeavor Derneği Kurucu Genel Sekreteri Didem Altop ile Akbank Kobi Bankacılığı’ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz’un açılış konuşmaları ile başlayan program Wyndham Grand İzmir Özdilek’te gerçekleşti. Girişimci Yetenek Programları Müdürü Utku Tuncay’ın CaseCampus Programı tanıtımının ardından, Didem Altop katılımcıların programdan beklentilerini ve girişimciliğe dair fikirlerini aldı. Fellowlar daha sonra, Girişimci Seçim ve Hizmetler Direktörü Aslı Kurul Türkmen moderatörlüğünde, Aydın Buğra İlter - EGİAD, Bülent Akgerman – Endeavor Derneği, Esra Gönen – Originn ve H.I. Murat Çelik - İZKA katılımıyla gerçekleşen “Girişimcilik Ekosistemi ve İzmir Fırsatları” panelini dinledi. Ardından, İzmir Ekonomi Üniversitesi öğretim görevlisi Taylan Demirkaya Girişimci Zihin Yapısı sunumunu gerçekleştirdi.

Öğleden sonraki program, ODTÜ’den Doç. Dr. Adil Oran’ın İş Modeli Kanvası sunumu ile başladı. Katılımcılar daha sonra takımlar halinde iş fikri ve iş modeli geliştirme egzersizi yaptı. Networking etkinliği ile tamamlanan açılış konferansıyla 10 haftalık döneme başlamış olan fellowları online forumlarda incelenecek 4 vaka ile Aralık 2016 ve Ocak 2017’te düzenlenecek iki adet konferans bekliyor. / EGE BASIN GRUBU

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.