• BIST 9887.75
  • Altın 2883.89
  • Dolar 34.1471
  • Euro 38.0345
  • İstanbul 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Ankara 11 °C

2016 Yılına Damga Vuran Olaylar

2016 Yılına Damga Vuran Olaylar
2016 yılına Ocak ayında Sultanahmet Meydanı’nda gerçekleşen canlı bomba saldırısı sonucu 13 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin arasında çok sayıda yabancı turist vardı. Saldırıyı IŞİD üstlendi.

2016 yılına Ocak ayında  Sultanahmet Meydanı’nda gerçekleşen canlı bomba saldırısı sonucu 13 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin arasında çok sayıda yabancı turist vardı. Saldırıyı IŞİD üstlendi.

*Ocak ayının konuşulan haberlerinden birisi de 21 Ocak’ta  Kanlıca’daki evinde spor yaparken kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden  Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un vefatı oldu.

*17 Şubat 2016’da Ankara’da İnönü Bulvar’ında askeri servis araçlarının geçişi sırasında düzenlenen kalleş saldırı sonucu 29 kişi şehit oldu.

* MİT Tırları Davası’nda , Cumhuriyet Gazetesi’nin eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar  ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül üç ayın ardından 26 Şubat’ta  serbest bırakıldı.

Terör yüzünü Avrupa’da da Gösterdi
 Mart ayı Türkiye ve Belçika’da gerçekleşen terör saldırılarıyla sarsıldı.

 *13 Mart’ta   Güven Park’ta meydana gelen saldırı sonucu ikisi saldırgan olmak üzere 38 kişi hayatını kaybetti.PKK’nın uzantısı, TAK örgütünün üstlendiği saldırı, son beş ayda Ankara’da gerçekleşen üçüncü bombalı saldırı oldu.

*Terör Avrupa’nın merkezi Belçika’yı da kana buladı. Gerçekleşen üç saldırı sonucu 34 kişi öldü,136 kişi yaralandı.

*19 mart günü IŞİD terörü yüzünü İstiklal Caddesi’nde gösterdi. Saldırı sonucu 4 yabancı turist hayatını kaybetti.

*21 Mart günü Karaman’da Ensar Vakfı’na ait yurtlarda cinsel istismar skandalı ortaya çıktı.

*Nisan ayı Türkiye açısından 2016 yılının en sakin ayı oldu. Vodofone Arena’nın açılışı ve 4.5G’ye geçiş en çok  tartışılan konu olarak dikkat çekti.

*Bursa Ulu Camii’de 27 Nisan günü canlı bombanın gerçekleştirdiği saldırı sonucu şans eseri can kaybı yaşanmadı. Saldırıyı TAK örgütü üstlendi.
 
27.Başbakan Binali Yıldırım oldu
*Mayıs ayında gerçekleşen AK Parti Olağanüstü Genel Kurulu’nda hükümeti kurma görevi Ahmet Davutoğlu’ndan sonra  Binali Yıldırım’a verildi. Yıldırım Türkiye Cumhuriyeti’nin 27.Başbakan’ı oldu.
*6 Mayıs günü, MİT Tırları ile ilgili davaya ara verildiği sırada İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde Can Dündar’a silahlı saldırı düzenlendi.Saldırıda yaralanan olmadı.

*Birleşik Kralık’ta gerçekleşen Avrupa Birliği’ne tamam mı devam mı amaçlı yapılan referandumda yüzde 52 ile Avrupa’da yerimiz yok kararı çıktı. AB’de kalınması taraftarı olan David Cameron 24 Haziran’da görevinden istifa etti.

KANLI DARBE GİRİŞİMİ GERÇEKLEŞTİ
*Türkiye 15 Temmuz gecesi, FETÖ terör örgütünün planladığı darbe girişimi ile karşı karşıya kaldı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin resmi internet sitesi ve TRT’de yönetime el koyulduğuna dair bir bildiri yayınlandı. İstanbul  Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü kalkışmacı askerler tarafından kapatıldı.
Bu yaşanan olağanüstü durum neticesinde Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, CNN Türk aracılığıyla gerçekleştirdiği canlı bağlantı sonucu, halkı bu darbe girişimi karşısında sokağa davet etti. Bu çağrıdan sonra Türkiye’nin her köşesinde halk sokağa döküldü. Darbe karşıtı protestolar düzenlendi.

*16 Temmuz sabahı Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Müdürlüğü personelleri tarafından hain  darbe girişimi bastırıldı. Darbeci askerler silahlarıyla birlikte teslim oldu. 62'si polis, 5'i asker, 173'ü de sivil toplamda 240 kişi hayatını kaybetti.

Beştepe’de 3 parti bir araya gelerek tarihi birliktelik pozu verdi.
*Ağustos ayında ise Türkiye, Cerablus bölgesini IŞİD teröründen temizlemek için Fırat Kalkanı operasyonuna başladı. Ağustos ayı içerisinde 38 şehit verilirken binlerce terör yığınağı ve terörist imha edildi.

*Ağustos ayının son günlerinde ise IŞİD bu kez Gaziantep’te kına gecesini hedef aldı. Düzenlenen saldırıda çoğu çocuk 56 kişi yaşamını yitirirken 100’e yakın kişi de yaralandı.

Damat Ferit Hayatını kaybetti
* Hababam Sınıfı’nın Damat Ferit’i olan Tarık Akan 16 Eylül günü yaşamını yitirdi. Tarık Akan’ın ölümü sevenlerini derinden üzdü. Bu ani veda Eylül ayının en çok konuşulan haberleri arasına girdi.

*16 Eylül günü Hemşire Ayşegül Terzi ‘şort giydiği için’ otobüste tekmeli saldırıya uğradı.

*Ekim ayında ise Bakanlar kurulu, MGK’da alınan karara göre  OHAL 3 ay daha uzatıldı.

*31 Ekim’de ise 9 Cumhuriyet yazarı ve Yönetisi tutuklandı.

ABD’ nin Yeni Başkanı Trump Oldu 
*ABD  45. Başkanı’nı belirlemek için sandık başına gitti. Yapılan seçim sonuçları herkes için büyük bir sürpriz teşkil etti.ABD’nin yeni Başkanı Cumhuriyetçi aday Donald Trump oldu.

*4 Kasım’da ifade vermek istemeyen HDP’li vekiller tutuklandı.

2016 Terörle Bitti
*Terörün çirkin yüzü 10 Aralık günü, Beşiktaş ve Bursaspor maçından bir saat sonra Vodafone arena yakınlarında kendini gösterdi. Çifte terör saldırısına maruz kalan 45 kişi yaşamını yitirirken Türkiye’de 1 günlük ulusal yas ilan edildi.

*Aynı terör saldırısı, Kayseri’de çarşı iznine çıkan askerleri hedef aldı. Halk otobüsünün geçişi sırasında bombalı araçla gerçekleşen saldırıda 14 asker şehit oldu.

*19 Aralık’ta Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’a Suikast düzenlendi. Ankara’da katıldığı bir sergide uğradığı silahlı saldırı da Karlov yaşamını yitirdi.

*Aralık ayının son haftasında aralarında dünyaca ünlü Kızıl Ordu Korosu’nun 64 üyesinin de bulunduğu 92 Rus vatandaşı , uçağın düşmesi sonucu hayatını kaybetti. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.